joi. aug. 5th, 2021

Portughezii de la EDP Renewables (EDPR), al treilea cel mai puternic investitor în energia verde locală, spun că proiectele noi vor veni doar dacă România va stabili felul cum se vor desfăşura contractele pentru diferenţă (CfD), mecanism de contractare a energiei prin care investitorul are garanţia preţului pe o perioadă stabilită de timp.  

„Strategia de dezvoltare a EDPR în România depinde de angajamentul autorităţilor locale de a creşte vizibilitatea cadrului de reglementare privind veniturile şi riscurile asociate noilor investiţii. Nu vorbim aici de subvenţii, ci despre vizibilitatea pe termen lung a veniturilor. Această vizibilitate va fi cea care va deschide uşa către noi investiţii“, spune Eduardo Nieto, director general al EDP Renewables România.

EDPR este al treilea cel mai mare investitor în energia verde din România, cu operaţiuni locale din 2008 şi cu un portofoliu de proiecte de 521 MW, concentrat mai ales pe zona de energie eoliană. Mai mult, EDPR este singurul investitor în regenerabile care a dezvoltat şi unităţi de stocare a energiei în două dintre proiectele sale.

 

https://www.zf.ro/companii/miscari-importante-pe-piata-energiei-edp-renewables-unul-dintre-cei-19969320

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *