vin. sept. 17th, 2021

Germania va investi peste opt miliarde de euro (9,74 miliarde de dolari) pentru a finanţa proiecte de amploare pe bază de hidrogen, au anunţat vineri Ministerele Economiei şi Transporturilor, pentru a spori utilizarea hidrogenului ca alternativă la combustibilii fosili, în vederea îndeplinirii obiectivelor climatice, transmite Reuters.

Cele 62 de proiecte germane, care sprijină industria chimică, a oţelului, dar şi transporturile, sunt parte a proiectului important de interes european comun în domeniul hidrogenului (Hydrogen-IPCEI), au precizat Ministerele Economiei şi Transporturilor.

Şi ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, a declarat luna trecută că autorităţile de la Berlin intenţionează să cheltuiască 11,5 miliarde euro pentru a ajuta companiile să facă tranziţia la hidrogen ca sursă de energie, pentru stimulente la achiziţionare de automobile, autobuze şi trenuri electrice, precum şi pentru renovarea clădirilor, pentru a le îmbunătăţi eficienţa energetică, scrie Agerpres.

Germania va cheltui 90% din cele 28 de miliarde de euro, pe care se aşteaptă să le primească de la Fondul european de relansare, pentru digitalizare şi combaterea schimbărilor climatice, depăşind cu mult cerinţele Comisiei Europene, a explicat Scholz.

În 12 mai, Guvernul german a adoptat planul de accelerare a obiectivelor climatice ale ţării, ce vizează de acum încolo atingerea neutralităţii emisiilor de dioxid de carbon până în anul 2045, după ce obiectivele iniţiale au fost respinse de Curtea Constituţională.

În vreme ce negocierile pentru precedentul plan climatic adoptat la sfârşitul lui 2019 au durat luni, noua foaie de parcurs a fost decisă în mai puţin de 15 zile, după respingerea parţială pronunţată de Curtea de la Karlsruhe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *