mar. sept. 14th, 2021

Compania E.ON Energie România şi Cramele Recaş, cel mai mare producător de vinuri din România conform cifrei de afaceri din 2020, demarează luna aceasta construcţia unei cen-trale fotovoltaice, investiţie în valoare de aproape 430.000 de euro care va asigura 20% din energia necesară complexului de vinificaţie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, centrala va avea 1.680 de panouri fotovoltaice de 455 Wp care vor fi instalate pe halele de producţie din localitatea Recaş, pe o suprafaţă de 4.000 de metri pă-traţi.

“Tot mai multe companii din România optează pentru modele de afaceri sustenabile, iar noi suntem aici pentru a le oferi soluţii energetice adaptate nevoilor lor. Parteneriatul cu Cra-mele Recaş înseamnă o contribuţie comună pentru un mediu înconjurător mai curat şi va aduce economii importante prin asigurarea unor surse independente de energie verde”, a declarat Claudia Griech, Director General E.ON Energie România.

“Dezvoltarea durabilă, bazată pe standarde de sustenabilitate reprezintă unul dintre cele mai importante principii care ne ghidează activitatea de la cramă. Construcţia acestei cen-trale fotovoltaice reprezintă încă un pas pe care îl realizăm în scopul dezvoltării unei abor-dări strategice bazate pe sustenabilitate, prin reducerea amprentei emisiilor de carbon şi pentru utilizarea raţională a energiei în scopul creşterii eficienţei tuturor activităţilor de la cramă.”, a declarat Georgiu Ioan Director General, Cramele Recaş.

 
Centrala fotovoltaică va fi finalizată de E.ON în luna august a.c., va avea o putere de 764,4 kWp şi va asigura circa 888,64 MWh pe an de energie electrică. Totodată, va contribui la re-ducerea emisiilor de CO2 cu circa 260 de tone pe an.

Începând din anul 2018, E.ON a construit şi predat la cheie 55 de centrale fotovoltaice cu pu-teri între 60 – 1.600 kWp, totalizând 13 MW putere instalată, pentru 41 de companii din vari-ate sectoare ale economiei. Au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice care gene-rează în total 17 GWh de energie solară şi contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu circa 3.900 de tone pe an.

 

https://www.bursa.ro/eon-si-cramele-recas-incep-constructia-unei-centrale-fotovoltaice-86457349

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *