vin. sept. 17th, 2021

Data la care vom afla oficial câți străini ne lucrează pământul! Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), spune că, la recensământul general agricol, se vor încheia culegerea datelor la sfârşitul acestei luni, iar printre întrebări se află și cele legate de cetățenia fermierilor care utilizează sau sunt proprietari ai terenurilor agricole!

”La recensământul general agricol avem şi întrebări legate de cetăţenia investitorilor, a celor care utilizează sau sunt proprietari ai terenurilor agricole. Şi eu sper ca anul viitor, în martie, să dăm estimări concludente şi să răspundem la această întrebare: cât la sută din suprafaţa agricolă a României este utilizată de cetăţeni care sunt din afara spaţiului UE sau din spaţiul UE, alţii decât români?”, a arătat specialistul, potrivit www.mediafax.ro.

Etapa de colectare a datelor pentru Recensământul General Agricol runda 2020 a început pe 10 mai, şi se încheie până pe 31 iulie, scopul acestei acţiuni fiind identificarea şi clasificarea tuturor exploataţiilor agricole, indiferent de dimensiuni, şi a animalelor deţinute, precum şi numărul persoanelor implicate în agricultură.

Validarea datelor şi diseminarea rezultatelor statistice agregate se vor realiza până la finalul lunii martie 2022, urmând ca rezultatele detaliate să fie disponibile în luna decembrie 2022. Recensământul va asigura date statistice comparabile între statele membre UE pentru o serie de variabile cheie din domeniul agriculturii, precum: numărul de exploataţii agricole, suprafaţa totală a terenurilor utilizate pentru agricultură, efectivele de animale pe specii, persoanele care au desfăşurat activităţi agricole, adăposturile pentru animale şi gestionarea dejecţiilor animaliere, dezvoltarea rurală.

https://agrointel.ro/194507/cand-vom-afla-cat-teren-detin-strainii-in-romania-anul-viitor-promite-seful-ins/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *