lun. sept. 13th, 2021

Ultimii cinci ani au adus creşteri chiar şi de două cifre pentru companiile farmaceutice în ceea ce priveşte volumul de medicamente pe care le pun pe piaţa locală şi care au ajuns, prin farmacii, la pacienţii români.

Ultimii cinci ani au adus creşteri chiar şi de două cifre pentru companiile farmaceutice în ceea ce priveşte volumul de medicamente pe care le pun pe piaţa locală şi care au ajuns, prin farmacii, la pacienţii români. Astfel, cinci companii – Zentiva, Sun Pharma, GSK, Krka şi Viatris (fostul Mylan) au crescut volum cu peste 20%, potrivit ZF pe baza informaţiilor de la compania de cercetare de piaţă Cegedim.

„Lansarea de produse noi este un motiv, deoarece au ieşit în ultimii cinci ani foarte multe produse de sub brevet şi atunci producătorii de generice au adus produse noi, mai ieftine. Şi starea de sănătate a populaţiei pare să fie deteriorat dacă creşte numărul de unităţi vândute “, a spus pentru ZF Dragoş Damian, preşedintele patronatului producătorilor români de medicament PRIMER şi CEO al Terapiei Cluj, unul dintre cei mai mari producători locali de medicament din ţară. .

Primele zece companii după volum prezentate mai bine de jumătate din piaţa totală.

https://www.businessmagazin.ro/actualitate/companiile-farma-au-crescut-volumele-de-medicamente-pe-piata-si-cu-20249682

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *